Blockchain Assessment

U heeft de term blockchain ongetwijfeld al voorbij zien scrollen of gehoord aan de koffieautomaat. Hoewel velen dit zien als een hype verdient deze baanbrekende technologie meer krediet. De kans is groot dat ook u voordeel kan halen door blockchain in uw armen te sluiten. Benieuwd hoe uw organisatie blockchain kan inzetten om efficiëntie en transparantie te verhogen, horsum begeleidt u in dit avontuur!

WAT IS BLOCKCHAIN?

Om even kort door de bocht te gaan, kunnen we stellen dat blockchain bestaat uit een reeks transacties die door een groep wordt goedgekeurd.

Om het wat concreter te maken geven we hier alvast twee voorbeelden mee:

Betalen:
Hierbij denkt u wellicht meteen aan de Bitcoin of andere Cryptocurrencies. Terecht, want dit zijn voorbeelden van hoe betalingen veilig, transparant en snel kunnen worden gemaakt. Een arbeider in Vietnam kan zo vliegensvlug, correct en frauduleus betaald worden door een organisatie in België. Twee personen voeren een transactie uit, die door een groep mensen worden goedgekeurd.
Logistiek:
Wie logistiek zegt, zegt papiermolen. Containers die uit het verre oosten komen, of waar dan ook, moeten bergen administratie beklimmen vooraleer ze bij u terecht komen. Het is blockchain die deze bergen uitgraaft zodat deze logistieke keten transparant en zonder kans op fraude en corruptie afloopt.

Dit zijn nog maar twee van de talloze voorbeelden die op dit moment worden gebruikt. Uw organisatie kan binnenkort ongetwijfeld ook als voorbeeld dienen hoe blockchain efficiëntie en transparantie kunnen verhogen.

HOE WE HELPEN

Klinkt het allemaal nog vaag en weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Geen probleem, horsum loodst u door de hype-trein en toont u waar blockchain voor u voor toegevoegde waarde kan zorgen. Samen maken we een meerwaarde- en haalbaarheidsanalyse en onderzoeken we uw processen en leggen we de processen bloot die in aanmerking komen voor blockchain.  Heeft u al een proces voor ogen? Super! Wij helpen u bij het uitwerken van uw case en samen zorgen we ervoor dat u na ons een succesvolle blockchain implementatie kent.

INTERESSE?

Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek waarbij we samen ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen. En wie weet kan u binnenkort trots zeggen dat ook u blockchain gebruikt in uw organisatie om uw efficiëntie, transparantie en veiligheid te verhogen.

Stuur een e-mail naar info@horsum.be of bel ons op +32 9 378 38 28 voor meer informatie.

Deze dienst kan in aanmerking komen voor de KMO-portefeuille. Toch niet meteen wat u zocht? Ontdek hier onze andere diensten voor uw onderneming.