Business advisory

Case | Schrijven van een ondernemingsplan

news item photo

Probleemstelling

Een startup in de medische sector wenst een ondernemingsplan te maken. De mensen achter de startup hebben noch de ervaring noch de tools om een goed en doordacht ondernemingsplan te maken. Daarvoor doen ze een beroep op horsum.

Resultaten

horsum begeleidde hen in verschillende stappen. Eerst analyseerden ze het business concept, de sector, de concurrenten. Op basis van die informatie definieerden ze samen met de mensen achter de startup wat de onderneming zal doen, maar ook wat ze niet zal doen. Dat is de strategische positie. Daarna werd het plan heel concreet omgezet in realistische doelstellingen op korte en lange termijn. Die doelstellingen moeten behaald worden op basis van een sterk marketingplan en verkoopstrategie. Ook de dagdagelijkse activiteiten werden praktisch gescreend: productontwikkeling, opvolging van bestellingen, dienst-na-verkoop, debiteurenbeheer....  Vervolgens werd een gepaste organisatie uitgetekend en werden de competenties van de toekomstige medewerkers bepaald. Tot slot vertaalden ze het hele ondernemingsplan in een financieel plan: de toekomstige verkopen, kosten, inkomsten en uitgaven.

De startup heeft nu een volledig en goed doordacht ondernemingsplan. Ze weten precies waar ze met de startup naar toe willen, hoe hun markt in elkaar zit en wie hun concurrenten zijn. Ze hebben een duidelijke focus en de juiste tools om op lange termijn hun bedrijf te organiseren. horsum hielp hen met praktisch advies, gebaseerd op jaren ervaring in de sector.

share: