Interne audit

Case | Interne audit van het aankoopproces

news item photo

Probleemstelling

In het kader van een interne audit wenst een grote onderneming haar aankoopproces te analyseren en verbeteren. De onderneming heeft geen geschikte profielen in huis om deze interne audit te leiden en uit te voeren. Daarvoor doet ze een beroep op horsum.

Resultaten

Samen met een team van enkele medewerkers van de onderneming werd het volledige aankoopproces doorgelicht. horsum nam hierbij de rol op van projectleider. horsum stond hen bij met praktisch advies en loodste hen door de ganse audit, van scope over identificatie van risico's en controles tot het testen ervan en de rapportering. De aankoopprocessen werden in duidelijke stroomdiagrammen gedocumenteerd. Alle belangrijkste risico's en controles werden geĆÆdentificeerd en getest. Daarenboven werd het ganse aankoopproces getoetst aan beste praktijken.

Alle bevindingen werden met de betrokken medewerkers besproken. Passende aanbevelingen en actieplannen werden opgesteld.

De interne audit van het aankoopproces bracht kostenbesparingen, een grotere efficiƫntie en een betere risicobeheersing met zich mee.

 

Bekijk ook de case 'Interne audit van het facturatieproces'

share: