Nieuws

Nu ook gecertificeerd voor de Waalse ‘chèques-entreprises’

news item photo

horsum is reeds sinds 2012 een erkend dienstverlener voor de Vlaamse KMO-portefeuille. Maar… sinds april 2018 zijn zowel Dennis Houthoofd als Cédric Verfaillie, consultants bij horsum, nu ook gecertificeerd voor de Waalse variant: de ‘chèques-entreprises’.

De Waalse ‘chèques-entreprises’

De ‘chèques-entreprises’ werden in maart 2017 vereenvoudigd om de activiteit, innovatie, groei en internationalisatie van Waalse ondernemingen te helpen bevorderen. De “chèques” (volgens thema) kunnen gebruikt worden voor advies, opleidingen en coaching. Ze zijn beschikbaar voor elke KMO met hoofdzetel in Wallonië. Net zoals in Vlaanderen, variëren de subsidiebedragen afhankelijk van de grootte van de KMO.

Waarvoor kan u terecht bij horsum?

Dennis en Cédric beschikken over de volgende certificaten:

  • “Audit des processus opérationnels de l’entreprise et plan d’actions d’amélioration”
  • “Accompagnement de l’entreprise dans la mise en oeuvre d’un plan d’action découlant de l’audit des processus opérationnels de l’entreprise”
  • “Formation à la pratique et aux méthodes pour atteindre l’excellence opérationnelle”

Concreet betekent dit dat horsum gesubsidieerd de werking van uw Waalse KMO kan analyseren om verbeteropportuniteiten voor te stellen. Op basis van deze analyse wordt een actieplan opgesteld om verbeteringen te realiseren. Daarna kan horsum de uitrol van deze acties begeleiden en uw medewerkers opleiden in de nieuwe manier van werken.

 

De Vlaamse KMO-portefeuille

Ook met de Vlaamse KMO-portefeuille kunt u nog steeds bij ons terecht om:

- uw bedrijfsprocessen te optimaliseren;

- strategische oefeningen met uw medewerkers uit te werken;

- een screening van uw financiële cijfers uit te voeren;

- uw werkkapitaal optimaal te benutten;

- uw KMO voor te bereiden op een succesvol ERP-project;

- advies en begeleiding bij de selectieprocedure van een nieuw ERP-systeem.

Wenst u ook dat horsum uw Waalse of Vlaamse KMO vooruit helpt? En wenst u hiervoor subsidies te ontvangen? Hebt u vragen over hoe dit concreet in zijn werk gaat? Laat het ons zeker weten. Bel ons via +32 9 378 38 28, of mail naar info@horsum.be. Wij geven u graag meer uitleg!

Cédric Verfaillie – 14 mei 2018

share: