Nieuws

Een dag voor Gent

Think twice als je dacht dat het horsum team elke dag achter haar computer doorbrengt!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is binnen horsum geen loze slogan. Zo kiezen we bewust niet voor bedrijfswagens of flessenwater maar maken we gebruik van deelauto’s en gefilterd kraantjeswater. Een andere belangrijke pijler binnen horsum is welzijn op het werk, waarbij we de werknemersbetrokkenheid en de ontwikkeling van de teamleden niet uit het oog verliezen.

Nu gaan we nog een stapje verder: horsum neemt een sociaal engagement voor de Gentse gemeenschap op. Als horsum-medewerker krijgen we één dag per jaar waarop we ons kunnen inzetten voor een Gentse vrijwilligersorganisatie. Een dag waarop we geen processen en data analyseren maar een dag waarop we kunnen helpen met bijvoorbeeld de voorbereiding van voedselpakketten. Zo kunnen wij op een leuke manier ons steentje bijdragen aan lokale goede doelen of verenigingen.

‘Een dag voor Gent’ is een initiatief dat begin juli werd gelanceerd door het Gentse Tech-bedrijf Showpad in samenwerking met het Vrijwilligerspunt Gent. Het concept is eenvoudig: ieder deelnemend bedrijf stelt zijn werknemers één dag per jaar ter beschikking van een vrijwilligersorganisatie in Gent.

Het platform eendagvoorgent.be wil het deelnemende bedrijven makkelijk maken om hun werknemers één dag per jaar te gunnen waarop zij vrijwilligerswerk kunnen opnemen. Het deelnemend bedrijf moet enkel aangeven welk type vrijwilligerswijk de voorkeur draagt. Het platform doet de rest en matcht de vrijwilligers met de vrijwilligersorganisaties. Meer dan 30 organisaties gaven zich al op om de bereidwillige werknemers te ontvangen.

Het initiatief is alvast op weg om een groot succes te worden. Amper 10 dagen na de lancering op 9 juli hadden 27 Gentse bedrijven zich al kandidaat gesteld, waardoor op dat moment al 628 werknemers 1 dag vrijwilligerswerk konden opnemen.

Hou onze blog in de gaten om te ontdekken van welke organisatie het horsum team zich een dag ten dienste stelde!

Jolien Vromant

22 juli 2018

share: