Nieuws

horsum in de pers

news item photo

Onze verhuis wordt opgepikt door regionale pers! Lees hieronder of op hun website het volledige artikel geschreven door Made in West-Vlaanderen.

Het Kortrijkse consultancybedrijf horsum, opgericht in 2011, verruimt zijn horizon. Het verhuist van centrum Kortrijk naar Gent. De reden is eenvoudig: horsum wil de komende drie jaar sterker dan ooit inzetten op business ontwikkeling om zo verdere groei te realiseren. “Concrete resultaten en plannen hiervan zijn de intrek van een nieuw en ruimer kantoor in Dok Noord, Gent”, zegt CEO Dennis Houthoofd. “Ook de aanwerving van een nieuwe junior consultant in 2017 getuigt van de groei die horsum wil realiseren.”

Ook in de nieuwe constellatie willen de beide zaakvoerders (Frederik Vervoort, Dennis Houthoofd) zelf betrokken blijven bij het veldwerk. Het Kortrijkse horsum helpt bedrijven – groot én klein – om hun business op snelheid te brengen door hen professioneel advies te geven op het vlak van processen, data, finance en business control. De consultant heeft drie type klanten. Een eerste groep zijn de kmo-zaakvoerders (Metafox, Waelkens, Frigro, …) die horsum inschakelen voor strategische oefeningen, financiële analyses of voor het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. Een tweede groep zijn CFO’s van grote en middelgrote ondernemingen (Lutosa, Barco, Thomas Cook,…) doet beroep op horsum voor uiteenlopende opdrachten: financiële opdrachten, data-analyses en optimalisaties van afdelingen en processen. Een derde groep zijn interne auditors en risico-managers (EDF Luminus, Fluxys) die horsum zien zitten voor interne audits en risico-analyses.

Er zijn wel meer consultancybedrijven met dit profiel maar horsum wil zich naar eigen zeggen onderscheiden via een eigen aanpak. “Klanten appreciëren vooral horsum’s pragmatische werkwijze en resultaatgerichtheid” zegt Dennis Houthoofd. “Ze appreciëren ook enorm dat horsum’s team de juiste en voldoende ervaring heeft om de opdrachten uit te voeren. Dat onderscheidt horsum in veel gevallen van grote consultancykantoren waarbij je de meest ervaren mensen vooral te zien krijgt bij de verkoopgesprekken en de final meetings. De vaak onvoldoende ervaren mensen voeren dan het eigenlijke project uit. Verder onderscheidt horsum zich ook van interim managers, omdat ze uitsluitend projectmatig werken. horsum biedt geen mensen aan, maar levert advies. Iedere opdracht wordt op maat van de klant uitgewerkt.”

Dennis Houthoofd en Frederik Vervoort kennen elkaar van hun studententijd in Antwerpen. Ze hebben er een opvallend gelijkaardig carrièreverloop op zitten. Beide heren gingen na hun studies aan de slag bij één van de big four, om daarna over te stappen naar de industrie. Tot slot volgden beiden de roep tot ondernemerschap en werden zelfstandig consultant. Vervoort stapte in 2016 in bij horsum.

bron: Made in West-Vlaanderen

Dennis Houthoofd - 22 februari 2017

share: