Nieuws

horsum organiseert eerste horsum event

news item photo

Op 22 april 2015 organiseerde horsum voor de eerste keer een event voor haar klanten en sympathisanten. Drie jaar na oprichting viert horsum graag haar afgelegde parcours. Geen betere manier om dit samen met hen te doen! Tijdens het event werden de aanwezigen ondergedompeld in de wereld van 3D printing en Biomimicry!

De avond startte met een korte introductie over horsum door Dennis. De aanwezigen kregen te horen hoe horsum zich ontwikkelt, waar horsum voor staat en wat horsum kan betekenen voor KMO’s en grote ondernemingen.

Daarna kregen Nikolas Taillieu en Maxim Deboiserie van Makerbee de gelegenheid om 3D printing te introduceren. Ze brachten het publiek op de hoogte van de belangrijkste technieken en talrijke innovatieve toepassingen. Ze printten tijdens hun toedracht live het horsum logo. Zo kon iedereen eens ervaren hoe een 3D printer echt werkt.

Na de introductie tot 3D printing werden de aanwezigen in de wereld van biomimicry ondergedompeld. Jean-Michel Scheuren, Biomimicry BE, toonde hen hoe de natuur een inspiratiebron kan zijn voor innovatieve toepassingen. Zo vertelde hij hoe de snavel van de ijsvogel diende als ontwerp voor de neus van een Japanse hogesnelheidstrein, hoe zwempakken gebaseerd zijn op haaienhuid en waarom een lotusblad aan de basis ligt van zelfreinigende verf.

 

Het eerste horsum event was ook een ideale gelegenheid om de toekomstambities van horsum in de verf te zetten:

  • Grote klantentevredenheid behouden
  • Mix van KMO en grote ondernemingen blijven bedienen
  • Beheerst blijven groeien
  • Verder differentiëren op vlak van strategische oefeningen voor KMO’s, R&D controlling en process mining.

 

Het event eindigde met een gezellig bijpraten begeleid door een lekker hapje en drankje.

share: