Nieuws

horsum in Valencia, een kijk in consulting hors catégorie

news item photo

Op donderdag 6 oktober vertrok het horsumteam richting Valencia. Een vierdaagse reis gevuld met kennisdeling, teambuilding en cultuur!

Geniet mee van de key take-aways van onze trainingen en een blik achter de schermen.

 

Power BI-opleiding: visualisaties

De eerste namiddag in Valencia startte met een Power BI-opleiding over het (visuele) ontwerp van een rapportering. De opleiding maakte deel uit van een vierdelig traject, waarin we onder meer ook dieper in gingen op de gegevensverbindingen, ETL en DAX-formules.

De focus lag tijdens de training over het ontwerp op de best practices, waarbij drie principes centraal staan: simpliciteit, consistentie en nauwkeurigheid. De toepassing van deze drie principes zorgt ervoor dat de eindgebruiker het rapport eenvoudiger doorneemt en de gegevens efficiënter analyseert.

15 beste praktijken werden toegelicht, waaronder:

  • De ideale lay-out van een rapportpagina
  • De richlijnen omtrent de grootte en alignering van grafieken
  • Meegeven van additionele informatie via tooltips of drill-through pagina’s

Enkele oefeningen zetten de theorie om in de praktijk, waarbij de teams voorbeeldrapporteringen evalueerden en optimalisaties formuleerden.

Een restaurant met indrukwekkend interieur en het locale aperitief (Agua de Valencia) vormde het decor voor een eerste gezellige avond in de op twee na grootste stad van Spanje.

Financiële training

De volgende ochtend stond een financiële training op het programma. Meerdere onderwerpen, zoals omzet-erkenning en de verschillende voorraadwaarderingsmethodes werden tijdens deze opleiding besproken. Ook de impact van deze verschillende thema’s op de selectie en implementatie van een ERP-systeem kwam uitvoerig aan bod. Een ERP-systeem helpt namelijk niet enkel bij de automatisatie van de operationele processen, maar ook van de financiële activiteiten. Bijgevolg is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken zoals:

  • Is het systeem aangepast voor analytisch boekhouden?
  • Worden de afschrijvingen automatisch berekend en geboekt?
  • Is het systeem aangepast aan de methode van voorraadwaardering van de onderneming?
  • ...

Naast de opleidingen was er ook tijd voor allerhande teambuildingactiviteiten. Via het spel “welke uitspraak past bij welke collega?”, leerden we elkaar – en ook onze twee nieuwe collega’s – nog beter kennen. 

Ook Valencia zelf kende geen geheimen meer voor ons. We bezochten het Ciudad de las Artes y las Ciencias waar we de zee- en kustdieren bewonderden in L'Oceanogràfic. Verder passeerden we al fietsend bezienswaardigheden zoals Estadia Mestalla, Torres de Quart en Plaza de Toros waarna we een culinaire stop hielden in Mercado Central. 

We sloten de teambuildingsreis af met een boottocht op een catamaran en een traditionele paëlla in de Marina Beach Club, waar we later op de avond ook onze dansbenen boven haalden.

Kortom, een geslaagd weekend!
 

Zin om ons de volgende editie als collega te vergezellen, of heeft u vragen omtrent de besproken thema’s zoals Power BI rapportering en/of ERP systemen? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.


Aurora Goossens - 28 oktober 2022

share: