Nieuws

Mijn eerste honderd dagen bij horsum

Eind 2018 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging: een boeiende job met verantwoordelijkheden in een dynamisch bedrijf. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe job heb ik horsum leren kennen, een consultancybureau met focus op processen, data, finance en business control. Na twee sollicitatiegesprekken tekende ik mijn contract voor een job als junior consultant bij horsum, waar ambitie en plezier gecombineerd kunnen worden. Ik kon meteen beginnen.

Nu, 100 dagen later, heb ik nog geen spijt van deze beslissing. Integendeel!

Een nieuwe baan starten is altijd spannend, want je hebt geen idee wat er allemaal op je af zal komen. Maar al na mijn eerste dag spatte het enthousiasme ervan af, ik werd super vriendelijk ontvangen door het hele team.

Vanaf de tweede dag mocht ik zelfs al mee naar de klanten. Mijn eerste project was samen met Dennis, oprichter en bestuurder van horsum. Wat een mooie kans om samen “in het veld” te staan en te kunnen genieten van zijn professionele ervaring. Bij horsum leer ik elke dag bij door nauw samen te werken met ervaren collega’s. Tijdens mijn eerste 100 dagen heb ik bovendien de kans gekregen om diverse opleidingen te volgen en mijzelf zo voortdurend te blijven verbeteren.

Door de grote variatie aan projecten bij grote en kleine bedrijven leer ik elke dag nieuwe mensen kennen uit verschillende branches. Dit houdt niet alleen mijn job bij horsum boeiend, maar op deze manier worden mijn expertise en mijn professioneel netwerk ook snel uitgebouwd.

Ik haal veel energie uit de toegevoegde waarde die we aan de klanten bieden. In eerste instantie is het belangrijk om een helicopterview van alle processen voor ogen te hebben. Daarna gaan we op zoek naar oplossingen die het dichtst aansluiten op de huidige en toekomstige behoeftes van de klanten.  Het is belangrijk dat mijn werk op het eind van de rit een verschil maakt voor de klant.

Last but not least, worden bij horsum teamspirit en plezier op het werk hoog in het vaandel gedragen. Genieten van een onverwachte zonnestraal om een koffie te gaan drinken met het team, een complimentje krijgen van mijn collega’s, een helpende hand krijgen als het nodig is, het zijn kleine dingetjes die mijn dag extra glans geven.

Elke 6 weken wordt een “dokdag” georganiseerd waarbij het volledige team op kantoor aanwezig is. Ons kantoor is gelegen op Dok Noord in Gent, een moderne en bruisende site. Tijdens deze teammeeting nemen we tijd om met elkaar te communiceren over de behaalde resultaten, onze lopende projecten maar ook om kennis met elkaar te delen. Het is bovendien de perfecte gelegenheid om ‘s middags te genieten van een lekker etentje.

Met mijn eerste beslissende 100 dagen achter de rug kijk ik uit naar mijn verdere persoonlijke ontwikkeling binnen horsum de komende jaren.

Heb jij ook honger naar kennis en uitdagingen, grijp jouw kans en solliciteer hier als Junior consultant! Ikzelf en het hele team kijken er naar uit om jou te ontmoeten!

Alix Rose - 7 mei 2019

share: