Nieuws

Onze leestips voor uw vakantie

news item photo

Met deze hitte wordt het door Frank en alleman ten stelligste afgeraden om fysieke inspanningen te leveren. horsum geeft om uw gezondheid en daarom geven wij u een alternatief: twee boeken om te lezen deze zomer. Het moet niet altijd over data, processen, finance of business control gaan.

 

 

LIFE 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence door Max Tegmark

Deze uit de kluiten gewassen bestseller hoort thuis in de categorieën wetenschappen, non-fictie, filosofie en artificiële intelligentie.

Het boek is de ideale introductie voor iedereen die zich al lang voorneemt om kennis te maken met het heetste woord van dit jaar: kunstmatige intelligentie (KI). In Life 3.0 schrijft Max Tegmark over de toepassingen van KI op oorlog, economie, jobs, criminaliteit, maatschappij enzovoort.

Het boek beschrijft verschillende mogelijke scenario’s en houdt alle opties open. In tegenstelling tot de meeste onheilspellende, afschrikkende artikels en boeken over KI krijgt u in dit boek een hoopvolle maar realistische en waarschuwende dosis wetenschap voorgeschoteld.

Het boek voorziet u van de nodige wapens om deel te kunnen nemen aan de maatschappelijke discussies die de komende decennia de wereld zullen veroveren (al dan niet samen met de robots zelf). Grijp dus alvast de kans om mee te kunnen spreken op komende personeelsfeestjes, kerstmisdebatten en café discussies.

Stephen Hawking over Life 3.0: “This is the most important conversation of our time, and Tegmark's thought-provoking book will help you join it.”

Sapiens: A brief History of Humankind door Yuval Noah Harari

Volgende stop in onze reis doorheen het spectrum van de mens? Sapiens: een kleine geschiedenis van de mensheid. Waar Life 3.0 u meenam in de verre toekomst en daar voorbij, neemt Yuval Noah Harari (Israëlisch historicus, filosoof, futuroloog en transhumanist) u mee in het verleden van de mens. Dit boekt valt in dezelfde categorieën als het vorig boek indien je “kunstmatige intelligentie” vervangt door “geschiedenis”.

Sapiens geeft u een inzicht in de volledige geschiedenis van de mens en spaart geen gevoelens. Alles wat u dacht te weten over uzelf en uw medemens wordt hier volledig op de helling gezet.

Zet u schrap voor deze reis van 100.000 jaar, 461 pagina’s en ongetwijfeld een gevoel van ongeloof, verbazing en verwondering voor onze soort. Niet geschikt voor mensen met aanleg voor een existentiële crisis of zij die graag onwetend over deze wonderbare wereldbol schuifelen.

Met deze twee boeken in uw valies dekt u zowel de volledige geschiedenis als de verst zienbare toekomst van de mens.

Wij wensen u alvast veel leesplezier en een prettige vakantie!

Stan Jeanty – 27 juli 2018

share: