Nieuws

Stagiair Emile aan het woord: mijn ervaring bij horsum

news item photo

Mijn naam is Emile en ben momenteel stagiair bij horsum. Deze stage, die nu zeven weken ver is, loop ik in het kader van mijn studies ‘Handelswetenschappen: Management & IT’ aan Universiteit Gent.

Hieronder geef ik graag een update over de afgelopen weken, zowel tijdens als buiten de kantooruren.

 

Start van de stage

De eerste dag begon met een gezamenlijk ontbijt om elkaar te leren kennen en een eerste kennismaking met mijn stagementor Elias. Daarna kreeg ik een introductie over de verschillende projecten waar ik deze stage aan zal meewerken. Dat zijn drie mooie projecten die heel divers zijn:

  1. Ondersteuning bij de implementatie van een warehouse management systeem (WMS).
  2. De processen van een KMO in kaart brengen en daarbij ook op zoek gaan naar efficiëntiewinsten
  3. Een data-analyse en het opzetten van rapporteringen in Power BI.

Mijn eerste projecten

Na de uitleg over deze projecten, werd ik al meteen gezien en behandeld als een volwaardige collega. De eerste week mocht ik al mee naar twee klanten waar ik voeling met deze bedrijven kreeg en waardoor ik nog meer geëngageerd werd om aan de eerste twee projecten, de ondersteuning bij de WMS-implementatie en de procesanalyse, te beginnen.

Het derde project is het opbouwen van een rapportering in Power BI, een programma waar ik bij de start van deze stage eigenlijk nog niet zoveel over wist. Meteen kreeg ik de kans om hiervoor een opleiding te volgen, die ik op zelfstandige basis in kon plannen. Dankzij deze opleiding en begeleiding van collega’s is mijn kennis van Power BI al een stuk groter. Deze nieuwe kennis zal ik direct ook toepassen om zo hopelijk een mooi eindresultaat op te leveren. In de tussentijd ben ik mee aan het helpen met het uitbouwen van Power BI demo’s voor op de website, waarvan de eerste al online staat.

Aangename stage-ervaring

In de eerste stappen die ik al heb gezet bij horsum, hebben ze mij geleerd om nooit een assumptie te maken en als ik met vragen zit zeker niet te twijfelen om deze te stellen. Je wordt er ook gestimuleerd om te groeien. Zo heb ik mijn eerste resultaten al voorgesteld aan een klant en daarbij het aangename gevoel van een blije klant ervaren. 

Daarnaast, en zeker niet onbelangrijk, heb ik al zeer leuke mensen leren kennen die ik nu mijn collega’s mag noemen. Met een paar van deze collega’s heb ik sinds kort mijn eerste padel-ervaring gehad, wat naar meer smaakt.

Tot slot heb ik ook de dokdag bij horsum meegemaakt, een dag waarbij iedereen in de voormiddag een korte presentatie geeft over waar hij of zij mee bezig is gevolgd door een workshop in de namiddag. Hierna was er dan nog tijd voor een drankje. Het is voor mij zeer interessant om te horen wat horsum nog allemaal te bieden heeft en om de collega’s wat beter te leren kennen. Ik ben er zeker van dat dit een leerrijke stage zal blijken en kijk al uit naar het verdere verloop.


Emile Vandermersch - 06/05/2022


Ben je na het lezen van Emile's ervaringen benieuwd naar wat horsum jou te bieden heeft? Neem een kijkje naar de openstaande vacatures of neem direct contact op! 

share: