Bereid je voor op een succesvol ERP-project

U weet dat een nieuw ERP-systeem meer structuur kan brengen en uw onderneming kan laten accelereren. Maar… schrikken de verhalen over dure en gefaalde ERP implementaties u af om de stap te zetten?

Om ondernemingen te begeleiden tijdens hun zoektocht naar een nieuw ERP-systeem, hebben we een gestructureerde én bewezen aanpak ontwikkeld op maat van uw onderneming. Veel te veel horen we ondernemingen die meteen contact opnemen met mogelijke ERP-leveranciers zonder vooraf de interne keuken op orde te stellen en voldoende huiswerk gemaakt te hebben.

Wat houdt onze ERP-voorbereiding in? Samen met u en uw medewerkers bepalen we een duidelijke strategie en visie voor uw onderneming. Zo krijgt u een helder én gedragen beeld van waar u met uw onderneming naartoe wenst te gaan. Wanneer de bestemming duidelijk is, vertalen we dit naar toekomstige bedrijfsprocessen. We tekenen de meest efficiënte processen uit op maat van uw onderneming. Deze toekomstige bedrijfsprocessen bepalen mee wat het nieuwe ERP-systeem al dan niet moet kunnen. Ook de gewenste rapporteringen die uit dit nieuwe ERP-systeem moet rollen, nemen we mee in deze voorbereiding. Aansluitend bepalen we de dataregistraties die nodig zijn voor deze rapportering.

Kortom, we maken samen met u het huiswerk dat nodig is voor een succesvolle ERP implementatie! Zo bepalen we samen het “potje” waar we vervolgens het passende “dekseltje” voor zoeken.

VOOR WIE?

Elke onderneming die zich volgens een bewezen aanpak grondig wil voorbereiden op de selectie van een nieuw ERP-systeem. Elke bedrijfsleider die geruggesteund wil worden door een onafhankelijke partij doorheen één van de belangrijkste transformaties binnen zijn of haar onderneming.

WAAROM?

  • ERP-implementaties zijn duur en risicovol, maar ondernemingen moeten vooruit. Net daarom helpen we uw onderneming voor te bereiden op een succesvolle ERP-implementatie. Zo verkleinen we de kans op mislukking.
  • Door uw huiswerk vooraf te maken, weet u beter wat u echt van een nieuw ERP-systeem verlangt. Zo laat u zich niet door ERP leveranciers verleiden tot onnodige of dure extra’s
  • U heeft als onderneming niet vaak de juiste mensen in huis om een ERP-project in goeie banen te leiden. Voorkom een lang aanslepend ERP-traject dat duurder uitvalt dan voorzien.
  • Een nieuw ERP-systeem is dé kans bij uitstek om verder structuur te brengen in uw onderneming en deze nog beter op de toekomst voor te bereiden. Door vooraf goed na te denken over de gewenste rapporteringen, kunt u uw toekomstige ERP-systeem hierop afstemmen. Zo verwerft u meer inzicht in uw onderneming.

 
INTERESSE?

Wilt u ook van uw nieuw ERP-systeem een succes maken? Dan komen we graag langs. Stuur een e-mail naar info@horsum.be of bel ons op +32 9 378 38 28 voor meer informatie.

Deze dienst kan in aanmerking komen voor de KMO-portefeuille

Toch niet meteen wat u zocht? Ontdek hier onze andere diensten voor uw onderneming.