Speel sneller in op opportuniteiten

Hoe kunnen ondernemingen voordeel halen uit een wijzigende omgeving?

Wat komt er op uw bedrijf af? Verandert de markt in uw voor- of nadeel? Stemt u uw onderneming voldoende af op deze wijzigingen? Welke opportuniteiten liggen voor uw onderneming klaar?

Wat?

Samen met u en uw medewerkers evalueren we uw huidig businessmodel en zoeken we naar opportuniteiten. Voor de belangrijkste opportuniteiten stellen we een actieplan op. 

Voor wie?

Elke onderneming die vooruit wil gaan en zich beter wil bestendigen tegen wijzigende externe factoren (trends, concurrenten, klantenbehoeften en leveranciers).

Waarom?

  • De oefening start met een visualisatie van het businessmodel van uw onderneming en haar omgeving. Samen met u √©n uw medewerkers voeren we daarop een swot-analyse (sterkte-zwakteanalyse) uit. Dat zorgt voor betrokkenheid en een veelzijdige invalshoek.
  • Uw medewerkers zijn uw beste adviseurs! Dat is horsum's mening! Uw medewerkers kunnen fantastische opportuniteiten bedenken, maar deze worden veelal onvoldoende gecommuniceerd. Via creativiteitssessies met uw medewerkers identificeren we deze onuitgesproken opportuniteiten en brengen we ze gestructureerd in kaart.
  • Deze opportuniteiten worden gedragen door uw medewerkers, waardoor u ze meteen kan activeren.
  • De oefening gaat verder dan het louter identificeren van opportuniteiten. Voor een door u gekozen selectie van opportuniteiten stellen we een concreet actieplan op.
  • Kortom: horsum biedt u een gestructureerde en pragmatische aanpak om opportuniteiten te ontwikkelen.

Interesse?

Wilt u ook uw onderneming beter afstemmen op een wijzigende omgeving? Dan komen we graag eens langs. Stuur een e-mail naar info@horsum.be of bel ons op +32 9 378 38 28 voor meer informatie.

Deze dienst kan in aanmerking komen voor de KMO-portefeuille.


Toch niet meteen wat u zocht? Ontdek hier onze andere diensten voor uw onderneming.