Business advisory

Haal meer uit uw bestaand MS 365-abonnement!

news item photo

Microsoft 365 is een welbekende productiviteitstool die instaat voor een vlotte communicatie-infrastructuur binnen uw bedrijf. Het is een voortdurend beschikbare en beveiligde digitale werkplek die toegankelijk is voor elke werknemer. Maar weet u dat de mogelijkheden van het Microsoft 365-platform veel verder gaan dan MS Teams, Outlook & Sharepoint? Deze zijn bovendien inbegrepen in uw abonnement! Verken de volgende features en haal meer uit uw bestaand Microsoft 365-abonnement!

Power Apps: Bouw zelf een applicatie zonder code

Heeft u nood aan een app om onkosten te registreren? Het registreren van de verlofaanvragen en goedkeuringen verloopt manueel? Werkt u met een Opendesk systeem waarbij de reservaties nergens geregistreerd worden? Registreren uw werknemers handmatig hun timesheets? Dan biedt Power Apps de ideale en gebruiksvriendelijke oplossing.

Power Apps is een snelle ontwikkelomgeving voor bedrijfsspecifieke applicaties. Microsoft 365 beschikt namelijk over een uitgebreid aanbod van standaard apps die u kan aanpassen aan uw zakelijke behoeftes. Waarbij het mogelijk is om functierijke en op maat gemaakte apps te voorzien voor uw werknemers.

Deze apps staan in verbinding met onderliggende dataplatformen (Microsoft Dataverse) of verschillende online en on-premises gegevensbronnen (zoals SharePoint, OneDrive, SQL Server). Hierdoor wordt het mogelijk om informatie op te slaan en binnen te halen zonder enige kennis van databases of SQL. Daarnaast gebeurt het bouwen van z’n applicatie niet aan de hand van een codering, maar wel met handige mix-en-match-functies. Handmatige bedrijfsvoering wordt op een eenvoudige manier omgezet naar digitale, geautomatiseerde processen. Dit zorgt voor een enorme flexibiliteit en schaalbaarheid. Verder hebben applicaties die opgemaakt zijn binnen Power Apps een responsief ontwerp. Hierdoor zijn ze toegankelijk in de browser, maar ook op mobiele apparaten.

Microsoft Planner: de ultieme planner

Het inplannen van projecten die een gezamenlijke aanpak vereisen is voor sommige ondernemingen nog steeds een uitdaging, ook voor u? Denk maar aan verschillende aspecten zoals onderverdelingen van de taken, de projectvoortgang, gemeenschappelijke deadlines... Het efficiënt en overzichtelijk inplannen hiervan is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Visualiseer en organiseer overkoepelende taken via Microsoft Planner. Maak een takenlijst aan voor het gehele team en zorg ervoor dat iedereen binnen een team een duidelijk overzicht heeft van de geplande taken, werklast en deadlines binnen één project. Daarnaast kan u bepaalde onderverdelingen zoals vervaldatum, voortgang, teamlid... visualiseren aan de hand van grafieken. Deze grafieken bevatten filters waardoor je de juiste gegevens op een snelle en gebruiksvriendelijke manier terug kan vinden. Verder raadpleegt u de verwachte deadlines in een overzichtelijke kalender binnen MS Planner.

Microsoft Planner is bruikbaar binnen Teams, maar is ook steeds bereikbaar via de webpagina. Daarnaast voorziet MS Planner ook steeds een makkelijke integratie met andere MS-tools zoals Outlook en OneNote.

Microsoft Bookings: Vermijd dubbelboekingen en onnodig heen-en-weer mailverkeer

Heeft uw ondernemingsagenda last van dubbelboekingen? Wilt u onnodig heen-en-weer mailverkeer tussen uw werknemers en klanten vermijden? Heeft u nood aan een tool waarbij klanten zelf een afspraak met uw vertegenwoordiger of consultants kunnen inboeken? Maak dan gebruik van Microsoft Bookings! Het is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke tool voor klanten om de beschikbare tijden van uw werknemers te raadplegen. Hierdoor is het mogelijk voor uw klanten om de tijd en service te boeken die ze nodig hebben. Dankzij een bevestigingsmail, een agenda-uitnodiging en/of annulatie is het steeds mogelijk om de afspraak te aanvaarden of verzetten.

Werkt u overigens vaak met virtuele vergaderingen in Teams? Microsoft Bookings zal hiervoor een unieke koppeling aanmaken bij elke reservering zodat op het moment van de meeting iedereen makkelijk kan deelnemen. 

En bovendien

Veilig en efficiënt werken dankzij de automatische updates in Microsoft 365.

Microsoft 365 zal steeds de nodige updates doorvoeren. Zodat de applicaties binnen uw organisatie steeds klaar zijn voor gebruik. Hierdoor hoeven uw werknemers zich niet langer bezig te houden met het installeren van de nieuwste versies. Daarnaast verkleint u het risico op kwetsbaarheden in uw software, bijvoorbeeld malware. Bijgevolg kan uw organisatie blijven groeien op een veilige manier.

Pdf-bestanden converteren en bewerken in Word.

Dankzij Microsoft 365 is het mogelijk om uw pdf-bestand te converteren naar een Word-bestand. Hierdoor kan u minimale opmaakwijzigingen doorvoeren aan het Pdf-bestand in Word. Dit doet u door te navigeren naar Bestand>Openen in Word, ga vervolgens naar de map Bladeren. Wijzig onderaan rechts het bestandstype naar pdf en selecteer het gewenste pdf-bestand. Deze zal worden geopend in een Word-formaat dat u kunt bewerken. Geen nood aan andere, betalende programma’s die het bewerken van PDF-files mogelijk maken!


Hebt u vragen over bovenstaande quick wins? Of hebt u eerder nood aan een digitale transformatie van uw IT-landschap? Contacteer ons vrijblijvend via deze link!

Sarah Maes - 05 december 2022 

share: